Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 27.02.2018 00:00

Darbu sāk interneta vietne studentu jaunrades darbiem

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātei un tās sadarbības augstskolai RISEBA ir izveidots kopīgs projekts –  interneta vietne studentu jaunrades darbiem, kas radušies lekciju un praktisko nodarbību rezultātā. Idejas autore ir abu augstskolu docētāja, Liepājas Universitātes profesore Sandra Veinberga: „Ideja interneta portālam karakuda.lv radās ļoti praktisku impulsu rezultātā. Studentu darbi, kas radīti mācību procesā, reizēm ir tik labi un interesanti, ka prasās pēc plašākas auditorijas, nekā to spēj piedāvāt atzīmju saraksts uz pasniedzēja galda.”


Interneta vietnes nosaukums ir uzkrītošs: bulgāru valodā karakuda ir zivs, kuru latvieši pazīst kā karūsu. Karakudas nosaukums veidotājiem šķitis labs tāpēc, ka tā zilbes atbilst vietnes idejai: Ka (kadrs jeb audiovizuālā mediju māksla) + RA (rakstniecības studentu darbi) + KU (kultūras diskusijas) + Da (darbs jeb forums darba piedāvājumiem un saturīgām brīvā laika aktivitātēm).


„Visbeidzot portāls www.karakuda.lv piedzima februārī, kad debesis pārņem Zivs zvaigznājs un mēs paļaujamies, ka šīs sakritības nav nejaušas un tāpēc viss izdosies. Mūsu zivs ir delverīga un mundra. Tieši tāda pati kā mēs – šī portāla veidotāji. Novēliet mums dziļus ūdeņus – gudras zivis dziļi nirst,” saka Sandra Veinberga.

 

 

Zanda Gūtmane

Liepājas Universitātes

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne