Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 26.02.2018 00:00

Praktiski un saistoši par pasākumu loģistiku

Kā noorganizēt dārza ballīti ar bārbekjū tā, lai vieniem nenāktos ēst steigā, kamēr citi vēl tikai stāv ar tukšiem šķīvjiem rokās? Kā sarīkot vērienīgu trīs dienu festivālu, paredzot un savlaicīgi novēršot gan satiksmes sastrēgumus ceļā uz turieni, gan draudīgu pūļa drūzmēšanos, kas varētu beigties ar traumām vai vēl ļaunāk?

 

Par šiem un citiem ar pasākumu rīkošanas loģistiku saistītiem jautājumiem vērtīgā divu dienu lekcijā š. g. 22. un 23. februārī Liepājas Universitātes kultūras vadības programmas studentiem stāstīja Bredas Universitātes (Nīderlande) lektors Martens van Rijns (Maarten van Rijn).

 

Pasniedzējs fokusēja uzmanību galvenokārt uz to, lai klients – sarīkojuma apmeklētājs – būtu apmierināts un varētu justies droši, tātad būtiskākie punkti pasākumu loģistikā ir kvalitatīvs serviss un drošība. Loģistika pie tam jāuzlūko plašāk – tā ietver ne tikai visas plānotās norises pasākuma vietā, bet arī to, kā cilvēki nonāk festivālā, koncertā vai gadatirgū un pēc tam laimīgi atgriežas mājās. "Nevar teikt – "mēs par to nepadomājām" vai "mēs to neparedzējām"! Šāda atbilde neder! Tā nozīmē tikai to, ka bijusi slikta plānošana," pauda lektors.

 

Lekcijas notika semināra formā, studentiem iesaistoties ar jautājumiem un komentāriem un pasniedzējam demonstrējot daudz veiksmīgu un neveiksmīgu loģistikas piemēru no realitātē notikušies sarīkojumiem gan Nīderlandē, gan citās valstīs. Bija arī praktiskās nodarbības, piemēriem, studentiem bija jāapdomā jautājumi, uz kādiem jāatbild, organizējot apmeklētāju plūsmu uz plašu pasākumu (ar kādiem transporta līdzekļiem cilvēki ieradīsies, cik cilvēku ejot šķērso vienu kvadrātmetru minūtes laikā, u.tml.). Bija arī lauka pētījums – kopā ar pasniedzēju auditorija devās uz Liepājas pludmali, lai novērtētu drošības riskus pa ceļam uz populāro vasaras festivālu "Summer Sound", iztēlojoties, ka jāpiedalās tā organizēšanā. 

 

Lekciju noslēgumā studentiem bija jāizplāno lielāka sarīkojuma loģistika, strādājot grupās un pēc tam kopīgi ar pasniedzēju meklējot nenovērtētu problēmu risinājumus. 

  

Informāciju sagatavoja

Liepājas Universitātes kultūras vadības programmas

3. kursa studente

 Zane Eniņa.