Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 26.02.2018 00:00

Ir izskanējis “Gaudeamus” ieskaņas koncerts

Sestdien Liepājā koncertzālē “Lielais dzintars” izskanēja 18. Baltijas valstu Studentu Dziesmu un deju svētku “Gaudeamus” ieskaņas koncerts.


Koncertā piedalījās vairāk nekā četri simti dziedātāju – deviņpadsmit Latvijas studentu kori un Viļņas Universitātes jauktais koris “Gaudeamus”. Šogad Baltijas Studentu dziesmu un deju svētki skan visu Baltijas valstu simtgades zīmē. To varēja just arī ieskaņas koncertā, kurš noslēdzās, skanot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas himnām koru izpildījumā un sūtot sveicienus Igaunijai simtgadē, kura tiek svinēta tieši 24. februārī.


Koncerta virsdiriģentu godā bija Latvijas un Lietuvas augstskolu koru mākslinieciskie vadītāji Gints Ceplenieks, Ilze Feldmane, Guntis Galiņš, Rasa Gelgotiene, Jānis Mežiskis, Einārs Redbergs, Ginta Rūse, Pēteris Vaickovskis, Kristiāna Vaickovska, Olga Blauzde, Edgars Vītols un Inta Zakenfelde. Koncertu organizēja Liepājas Universitāte sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts Izglītības satura centru, mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce. Koncertu vadīja Sandra Okuņeva un Arturs Medveckis, un par vadītājas tērpu rūpējās salons "Inka Stils".


Balsis ir ieskandinātas un studentu kori ir gatavi 18. Baltijas valstu Studentu Dziesmu un deju svētkiem, kuri notiks no 22. līdz 24. jūnijam Tartu.


Foto ŠEIT.