Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 05.02.2018 00:00

Valodu un kultūras studiju skolas nodarbības par Latviju kā daudzkultūru zemi

9. februārī plkst. 16.00 Liepājas Universitātē, Kūrmājas prosp. 13 notiks kārtējā Valodu un kultūras skolas nodarbība, kas būs veltīta citu kultūru klātesamībai Latvijā. Kā jau ierasts, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docētāji uz sarunu aicina gan Liepājas pilsētas un rajona vecāko klašu skolēnus, gan arī citus interesentus. Asoc. prof. Valentīna Kaļiņina vadīs interaktīvu nodarbību par krievu kultūras klātesamību Latvijas un Liepājas vidē, kā arī par krievu valodas un kultūras studiju iespējām Liepājas Universitātē. Docente Velga Laugale savā nodarbībā noskaidros jautājumus – kas ir aizguvumi; kā kultūras kontakti ietekmē aizguvumu rašanos; kā citas valodas maina mūsu literāro valodu un sarunvalodu?


Šajā dienā Valodu un kultūras studiju skolas dalībnieki ir laipni aicināti uz vēl vienu pasākumu, kas veltīts citu kultūru klātesamībai Latvijā. Plkst. 14.00 Kūrmājas prosp. 13 notiks pasākums, kas veltīts Lietuvas simtgadei. Seminārā, kuru vadīs Viļņas Universitātes lektore Dr. hum. Egle Žilinskaite-Šinkūniene, Inga Znotiņa un Inga Laizāne, tiks stāstīts par baltu valodu apguves tradīcijām, metodēm un iespējām.


Kūrmājas prosp. 13 būs apskatāms arī Humanitāro un mākslas zinātņu docētāju un mākslinieku veikums, kurš tapis Lietuvā. Mārtiņa Krūmiņa gleznas “Made in Lithuania” radītas, studējot Šauļu Universitātes Mākslas fakultātes maģistrantūrā un ir daļa no viņa maģistra darba, savukārt profesora Alda Kļaviņa darbi gleznoti, piedaloties mākslinieku plenērā Žemaitijā.


Nākamā Valodu un kultūras studiju skolas nodarbība būs veltīta Vācijas un vācvalodīgo zemju kultūrai, kā arī vācbaltu ietekmei uz latviešu kultūru.

 

Informāciju sagatavoja:

Zanda Gūtmane,

Liepājas Universitātes

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne