Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 23.01.2018 00:00

Izgaismosim Liepājas Universitāti

Latvijas simtgadi Liepājas Universitāte iesāk ne tikai ar atjaunotu fasādi, bet šo piektdien un sestdien liepājniekus priecēs izgaismota ārpuse. Gaismas svinīgā pasākumā tiks ieslēgtas piektdien, 26. janvārī,  kad visi tiek aicināti pulcēties pie Liepājas Universitātes, lai paši savām acīm redzētu, kā izgaismojas ēka pašā Liepājas sirdī.


Liepājas Universitātes izgaismošanu veic SIA “Bang” gaismu mākslinieks Mārtiņš Jansons, kurš sola: “Šī nav tikai ēka, šī ir māja ar dvēseli, kura atdzīvosies gaismu spēlēs, kas parādīs burvību, spēku un gudrību, ko šī ēka nesīs arī turpmāk.”


Liepājas Universitātes rektore Dace Markus atzīst: “Šo gadu mēs esam gaidījuši ilgi, mēs esam domājuši – kā tas būs, kad dzīvosim un piedzīvosim Latvijas simtgadi. Tagad Liepājas Universitāte sper pirmo soli, lai ar gaismu, kā tas pieklājas izglītības iestādei, iezīmētu savu ceļu Latvijas simtgadē, un gribas teikt vienkārši – savu ceļu augšup!”


Piektdien, 26. janvārī, Liepājas Universitātē ir arī ziemas izlaidumi Dabas un inženierzinātņu, Pedagoģijas un sociālā darba un Vadības un sociālo zinātņu fakultātes studentiem, izstādi 1. stāva foajē jau no rīta pulksten 10.00 atklās studiju programmas “Jauno mediju māksla” 2. kursa studenti un tā būs pieejama apmeklētājiem. Turklāt ar izgaismoto universitātes fasādi Liepājas Universitāte atzīmē 26. janvāri – Latvijas Republikas starptautisko (de iure)  atzīšanas dienu.