Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 23.01.2018 00:00

Skolēni iepazīst veiksmīgas uzņēmējdarbības uzsākšanu

Vakar un šodien Biedrība Business HUB Liepāja sadarbībā ar Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldi un Liepājas Universitāti aicināja Liepājas pilsētas skolēnu mācību uzņēmumu komandas piedalīties divu dienu apmācību programmā “Prasmju skola”.


Apmācību programmas pirmajā dienā dalībnieki tika aicināti uz biznesa modeļa kanvu apmācību programmu, kuru vadīja biznesa trenere Baiba Apkalna. Jaunieši iepazina biznesa modelēšanas metodi, kas praktiski izmantojama gan veidojot jaunu biznesu, gan domājot par sava skolēnu mācību uzņēmuma projekta strukturēšanu un iespējām. Pēc teorijas apgūšanas sekoja jauniešu praktiskā darbība.


Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas 10. klases skolnieks Marks Daniels Armanovičs pēc pirmās dienas apmācības programmas dalās pārdomās: “Šogad skolā izstrādājam ZPD, savukārt nākamgad ir jāveido skolēnu mācību uzņēmums, jo mācos klasē ar komerciālu novirzienu. Šobrīd ir ideja, bet cik tā ir realizējama, vēl nav skaidrs. Iespējams, ņemšu piemēru no šī biznesa kanvas moduļa. Tomēr nākotnē es pats gribētu attīstīt savu uzņēmumu, tātad es meklētu vairākas alternatīvas, kā realizēt un attīstīt to, piemēram, ar  biznesa moduļa kanvu. Manuprāt, tiem, kas grib nākotnē attīstīt savu uzņēmumu, darboties uzņēmējdarbībā, šādi pasākumi ir ļoti noderīgi un pat vairāk tādas lekcijas vajadzētu, lai jaunieši jau tagad saprastu, cik nepieciešams tas būs nākotnē viņiem.”


Liepājas Universitātes mācībspēki ir gandarīti par šī pasākuma norisi LiepU telpās, jo top skaidrs, kuri ir tie skolēni, kurus interesē uzņēmējdarbība un kuri potenciāli varētu būt Liepājas Universitātes studenti.


Pasākums notiek projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.


Foto ŠEIT.