Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 06.11.2017 00:00

Liepājas Universitāti apmeklē ārlietu ministrs

Piektdienas, 3. novembra, pievakarē Liepājas Universitāti apmeklēja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un pavadošā delegācija.


Ministru uzņēma Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, prorektores Māra Zeltiņa un Ieva Ozola un Ārzemju sakaru daļas darbinieki. Nepiespiestā gaisotnē ministram tika prezentēta Liepājas Universitāte un tās piedāvātās iespējas, iepazīstinot ar jaunajām studiju programmām, Fulbraita stipendiātu klātbūtni Liepāja Universitātē, kā arī galvenā speciāliste starptautiskās sadarbības jautājumos Ērika Lauberga stāstīja par ārzemju studentu plūsmu no dažādām valstīm uz Liepājas Universitāti.


Ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču interesēja LiepU plāni, piesaistot ārvalstu studentus arī citām programmām, ne tikai tām, kurās tie ir pašreiz, iespējas piesaistīt studentu vēl no citām valstīm, piedāvājot palīdzību augstākajā līmenī, konkrēti runājot par iespēju sadarboties ar potenciālajiem studentiem no Latīņamerikas valstīm. Taču ministrs norādīja arī uz riskiem, rosinot meklēt līdzsvaru, lai ārvalstu studenti nebrauktu tālāk uz Eiropu, bet paliktu Liepājā un pabeigtu studijas.


Sarunas noslēguma daļā tai pievienojās arī Liepājas Universitātes studenti no Azerbaidžānas un  Ganas, lai pastāstītu par iespaidiem Liepājas Universitātē un pārrunātu tos ar ārlietu ministru.


Foto ŠEIT.