Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 25.10.2017 00:00

Sandra Vensko stāstīs par vardarbību bērnu dzejā

Sestdien, 28. oktobrī, pulksten 15.00 Piejūras pilsētu literārā akadēmija piedāvā tikšanos ar rakstnieci Sandru Vensko. 118. telpu Kūrmājas prospektā 13 pieskandēs sarunas par tēmu „Vardarbības rezonanse bērnu dzejā, prozā un kinovalodā”.


Rakstniece runās par kopīgo un atšķirīgo Māra Čaklā un Ingas Gailes bērnu dzejā, analizēs latviešu un cittautu bērnu autoru dzeja kopkrājumus „Garā Pupa”, kā arī kinovalodā pārvērstos tekstus – Sudrabu Edžus, Roze Stiebra „Dullais Dauka”. Tikšanās laikā tiks rastas atbildes uz jautājumiem – kas ir vardarbība un kā varonība atspoguļojas tekstos; vai vardarbība atspoguļo realitāti; kā literatūra iespaido lasītāju un kur sākas vardarbība un beidzas fantāzija. Būs arī praktiskie darbi – varēs analizēt tekstu un izpausties radoši.


Plašāka informācija, rakstot uz e-pastu: zlinda@inbox.lv. Projekts “Piejūras pilsētu literārā akadēmija” pašlaik tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums “Via Cultura”.

 

Informāciju sagatavoja:

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve

Kristīne Timermane