Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 24.04.2017 00:00

Dzejnieks Andris Akmentiņš stāstīs par radošo brīvību

29. aprīlī Liepājā viesosies dzejnieks Andris Akmentiņš, kurš Piejūras pilsētu literārās akadēmijas dalībniekiem, Liepājas Universitātes Rakstniecības studijas studentiem, kā arī ikvienam interesentam vadīs semināru „Radošā brīvība un kā ar to cīnīties”.


Seminārā stāstīs un diskutēs par domāšanas metodēm jaunu ideju radīšanā, risinājuma domāšanu, Rietumu un Austrumu pieeju, kā arī radošajām rotaļām un darbarīkiem, to pielietojumu literatūrā un ikdienā.


Piejūras pilsētu literārā akadēmija aicina atvēlēt laiku un apmeklēt semināru, jo daudzpusīga ir dzejnieka radošā biogrāfija – sarakstīti dzejas krājumi, prozas darbi, tulkots no angļu valodas un atdzejots no krievu valodas. Interesants fakts – Andris Akmentiņš tulkojis tādas animācijas filmas kā „Šreks”, „Madagaskara”, „Nejaukais es” un „Rango”.


A. Akmentiņš jau vairākus gadus apciemo Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas „Rakstniecības studijas” studentus, kuriem pasniedz kursu „Dzejas rakstīšanas pamati”.


Semināru piedāvā Piejūras pilsētu literārā akadēmija, un tas notiks pulksten 12.00 Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā.


Plašāka informācija, rakstot uz e-pastu: zlinda@inbox.lv. Projekts “Piejūras pilsētu literārā akadēmija” pašlaik tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums “Via Cultura”.