Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 21.04.2017 00:00

„Zaļā brīvība” un LiepU aicina uz „EkoFilmu dienu” Liepājā

25. aprīlī plkst. 14.00 Liepājas Universitātē biedrība “Zaļā brīvība” rīko “EkoFilmu dienas” pasākumu. Tā ietvaros tiks demonstrētas filma, kas paver plašāku skatījumu uz ekoloģijas, „zaļā dzīvesveida” un ilgtspējīgas ekonomikas izpratni. “EkoFilmu dienas” turpināsies apmēram mēnesi, pēc reģionālās tūres, kuras ietvaros notiek pasākumi Rēzeknē, Jelgavā,  Liepājā un Valmierā, maija otrajā pusē noslēdzoties Rīgā ar “EkoFilmu nedēļu”.


 

"EkoFilmu dienas” ir daļa no plašāka biedrības “Zaļās Brīvība” starptautiska projekta, kas veicina izpratni par sociālo un solidaritātes ekonomiku kā ceļu uz ilgtspējīgu attīstību,” stāsta biedrības pārstāve Zanda Skuja, “Ilgtspējīga attīstība ir svarīga ikvienā pasaules malā, gan ekonomiskajās lielvarās, gan nabadzīgajās attīstības valstīs, gan pie mums Latvijā. “Zaļā Brīvība” ar kino palīdzību vēlas iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar iedvesmojošiem risinājumiem vides un sociālajām problēmām. Par to, kas mūsdienu globālajā sistēmā ir nepareizi, runā daudzi. Mēs gribam rādīt un runāt par to, kas jau ir lieliski, kādi ir jau radītie risinājumi, kas aug kā sēnes pēc lietus dažādās pasaules malās, arī pie mums pašiem!”


 “EkoFilmu dienas” secīgi notiks četrās Latvijas pilsētās – Rēzeknē, Jelgavā, Liepājā un Valmierā. Šīs pilsētas nav izvēlētas nejauši – katra no tām reprezentē vienu no Latvijas novadiem un tajās visās ir spēcīgas reģionālās augstskolas. Otrdienas pasākumu biedrība “Zaļā brīvība” organizē sadarbībā ar Liepājas Universitāti.