Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 21.03.2017 00:00

Aicina izzināt dzejas pasauli

Piejūras pilsētu literārā akadēmija turpina piedāvāt papildināt zināšanas par dzejas tēmu. Nākamās lekcijas notiks 25. martā Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, un tās vadīs Piejūras pilsētu literārās akadēmijas koordinatore Kurzemē, lektore Linda Zulmane un literāte Sandra Vensko.


No pulksten 12.00 līdz 15.00 L. Zulmane stāstīs par dzejas tēliem un kompozīciju, asociatīvā stila dzeju. „Lasot dzeju, bieži vien identificējamies ar lirisko varoni, sajūtam tekstu kā radniecisku. Lekcijā būs iespējams uzzināt par dažādiem dzejas tēlu veidiem, kā arī kompozīcijas elementiem,” stāsta lektore.


Savukārt no pulksten 15.00 līdz 16.30 S. Vensko liks aizdomāties par dzejoļiem bērniem – teksts un tā piemērotība vecuma grupai, izmantojamība un jau gatavo tekstu analizēšana. Varēs rast atbildes uz jautājumiem – vai bērna dzejolis ir izdabāšana pieaugušajiem vai attieksme pret bērnu un valodu, vai bērns ir dzejas teksta centrs vai skats no malas.


Abas lekcijas ir bezmaksas. Plašāka informācija, rakstot uz e-pastu: zlinda@inbox.lv. Projekts “Piejūras pilsētu literārā akadēmija” pašlaik tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums “Via Cultura”.