Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 02.03.2017 00:00

Aizvadīta Latvijas 30. informātikas olimpiāde

Divas dienas, 28. februārī un 1. martā, Liepājā notika Latvijas 30. informātikas olimpiāde. Tajā piedalījās 78 dalībnieki no visas Latvijas.


Olimpiāde katru gadu notiek citā Latvijas pilsētā, un šoreiz kārta bija pienākusi Liepājai. Olimpiādi organizēja Liepājas Universitāte, Liepājas Valsts tehnikums un Liepājas Izglītības pārvalde. Līdzās skolēnu olimpiādei notika arī seminārs informātikas skolotājiem, ko vadīja Liepājas Universitātes mācībspēki.


Olimpiādes sudraba medaļas ieguvējs jaunākajā grupā ir Liepājas 1. ģimnāzijas audzēknis Lūkass Teofils Valcis, kura skolotāja ir Liepājas Universitātes lektore Vineta Tomsone.


Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone, kura bija viena no olimpiādes organizētājām atzīst: „Man prieks, ka pieaug interese par IT un programmēšanu. To apliecina olimpiādes dalībnieku skaits, kas ar katru gadu kļūst lielāks. Turklāt šeit pulcējas gan skolēni programmētāji, gan viņu skolotāji. Tas ir gods, ka 30. informātikas olimpiādi rīkot bija uzticēts tieši Liepājai. Esmu pateicīga visiem, kas organizēja, piedalījās un veidoja Latvijas 30. informātikas olimpiādi par notikumu.”