Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 14.02.2017 00:00

„Dzintarotājs” ir izskanējis

Ir aizvadīts dzejnieka Olafa Gūtmaņa 90 gadei veltītais koncertuzvedums „Dzintarotājs”, kurš ar tajā pausto cieņu pret dzejnieku bija pulcējis teju pilnu zāli skatītāju.


Kā atklāšanas uzrunā teica Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane: „Pirms pieciem gadiem viņa 85. dzimšanas dienā mēs pulcējāmies tepat. Viņa personības spēks pulcēja pilnu zāli skatītāju. Aicinu domāt par viņu tā, it kā viņš būtu starp mums! Olafs Gūtmanis ir dzejnieks, kurš prata meklēt, atrast un dalīties ar atrasto.”


Pasākuma ievadā savās atmiņās un domās dalījās dzejas pētnieks, profesors Edgars Lāms, dzejniece un rakstniece Jana Egle un Olafa Gūtmaņa dēls Dāvis. Jana Egle atcerējās: „No Olafa Gūtmaņa sajutu atbalstu un ieinteresētību, kaut mani dzejoļi tapa labi nomazgāti.”


Sandras Okuņevas veidotajā uzvedumā, kur harmoniski mijiedarbojās Olafa Gūtmaņa dzeja aktieru izpildījumā, Normunda Karpiča, Ievas Dreimanes, mūziķu grupas Normunda Kalniņa vadībā un ansambļa „Gaismiņa” izpildītās dziesmas ar dzejnieka tekstiem un pasākuma veidošanā ieliktā mīlestība, katrs skatītājs varēja paņemt sev to, ar ko Olafs Gūtmanis ir tuvs tieši viņam. Jo kā pasākumā no ekrāna teica pats dzejnieks: Pats galvenais dzīvē? Par to neviens nestrīdas. Galvenais dzīvē ir mīlestība. Ne tikai pierastā izpratnē, bet arī pret dzimteni, dabu… Ja neizjūti mīlestību, ir grūti dzīvot!” Par to arī šis stāsts.


Foto ŠEIT.