Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 31.01.2017 00:00

LiepU uzņem sešu valstu studentus

Pavasara semestrī Liepājas Universitāte (LiepU) uzņēmusi 9 apmaiņas studentus no Vācijas, Lietuvas, Taivānas, Serbijas, Korejas un Turcijas. Jaunieši piepulcēsies trīs Turcijas studentiem, kas LiepU ieradās rudens semestrī un nolēmuši pie mums zināšanas smelties arī šajā pusgadā.


“Apmaiņas studenti ir katras augstskolas goda lieta. Tas nozīmē, ka studijas ir gana kvalitatīvas, lai tās izvēlētos jaunieši no Eiropas. Tāpat apmaiņas studenti padara interesantāku ikdienu mūsu pašu studentiem un pasniedzējiem,” novērojusi LiepU Ārzemju sakaru daļas vecākā referente Ērika Lauberga.


Šajā semestrī ārzemju studentu rindas papildinās interesenti no Maincas Universitātes (Vācija), Kauņas Lietišķo zinātņu universitātes (Lietuva), Providences Universitātes (Taivāna). Pirmo reizi Erasmus+ programmas ietvaros LiepU ieradīsies students no Singidunum Universitātes (Serbija).


Kopumā 2016./2017. studiju gadā būs uzņemti 26 apmaiņas studenti. Ir augstskolas, ar kurām izveidojusies stabila sadarbība un studētgribētāji Liepājā ierodas katru semestri, piemēram, Songsila Universitāte (Koreja), Anadolu Universitāte un Kodžaeli Universitāte (Turcija). 





______________

Informācija par 2016./2017. studiju gada pavasara semestra apmaiņas studentiem:

  • Studiju programmā “Biznesa un organizāciju vadība” studēs Ju Jaehyun no Songsila Universitātes (Koreja), Alexander Schulte no Maincas Universitātes (Vācija). Kubra Eda Yilmaz no Sakārijas universitātes (Turcija) turpinās rudenī iesāktās studijas.
  • Studiju programmā “Informācijas tehnoloģija” zināšanas apgūs Okan Can Sari no Anadolu Universitātes (Turcija), Luka Aničin no Singidunum Universitātes (Serbija).
  • Studiju programmas “Skolotājs” studentiem pievienosies Kübranur Sonakalan no Anadolu Universitātes (Turcija), Egzi Nur Arkin un Aysenur Kara no Kodžaeli Universitātes (Turcija). Omer Yusuf Sahin noSakārijas universitātes (Turcija) turpinās rudenī iesāktās studijas.
  • Studiju programmas “Dizains” apakšvirzienu “Fotomāksla” apgūs Justas Mažeikis no Kauņas Lietišķo zinātņu universitātes (Lietuva).
  • Studiju programmā “Eiropas valodu un kultūras studijas” studēs Chai Wi Chang no Providences Universitātes (Taivāna).
  • Fatih Kabakci no Sakārijas universitātes (Turcija) turpinās rudenī iesāktās studijas programmā “Mehatronika”.

 

Ārzemju sakaru daļas pārstāvji aicina LiepU pasniedzējus, kas strādās ar šiem studentiem, kā arī viņu nākamos kursa biedrus, būt atvērtiem un atsaucīgiem, lai kopā padarītu šo Erasmus+ un apmaiņas studentu studiju periodu mūsu augstskolā aizraujošāku!