Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 30.01.2017 00:00

Liepājas Universitātē diskutē par kompetencēm tūrismā

Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inese Lūsēna-Ezera uz diskusiju bija aicinājusi tūrisma profesionāļus un darba devējus, lai runātu par rekreācijas un kurortoloģijas attīstību Liepājā un Kurzemē, lai noskaidrotu, kādas kompetences ir nepieciešamas šo procesu pārvaldītājiem. Jautājums ir par šo kompetenču apguvi studiju programmā „Tūrisma vadība un rekreācija”. Diskusijā piedalījās arī Liepājas Universitātes studenti un mācībspēki.


Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, uzklausot informāciju par LiepU studiju programmas jaunumiem, uzsvēra: „Kā programmu uzbūvēt tādu, lai būtu interesanti studētgribētājiem, un pēc tam būtu, kur strādāt. Sajūta, ka nepieciešams pētījums par konkurentiem. Pamatjautājums ir – ar ko Liepājas Universitāte būs labāka par citiem, kas piedāvā šo pašu? ”


Liepājas Tūrisma un informācijas biroja vadītāja Inta Šoriņa akcentēja, ka tūrisms ir arī mārketings un reklāma – mēs mākam organizēt, bet neprotam pārdot.


Savas domas par studijām izteica šīs studiju programmas studenti, bet mācībspēki gribēja gūt pārliecību, „ka esam uz pareizām sliedēm”.


Iesaistot diskusijā ne tikai studentus un mācībspēkus, bet arī nozares profesionāļus, fakultātes vadība grib gūt pārliecību, ka tiks sagatavoti speciālisti, kuri būs pieprasīti darba tirgū.