Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 22.11.2016 00:00

Konferencē pulcējas Latvijas terminologi

Latvijas Zinātņu akadēmijā notika Terminoloģijas komisijas 70 gadu jubilejas konference, kurā piedalījās Latvijas terminologi no augstskolām un pētniecības institūtiem. Liepājas Universitāti pasākumā pārstāvēja Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente, Kurzemes humanitārā institūta pētniece Anita Helviga.


Konferencē tika nolasīti referāti par dažādiem terminrades jautājumiem.


Lielākoties referētāji runāja par kādas konkrētas  zinātņu jomas terminoloģiju agrāk un tagad, piemēram, Margarita Dunska  par ekonomikas terminoloģiju, Juris Gunārs Pommers par spēkratu terminoloģiju, Zane Broka  par enerģētikas terminoloģiju, Anita Helviga  par literatūrzinātnes terminoloģiju.


Anita Helviga savā referātā “Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas 21. biļetens (1956) literatūrzinātnes terminoloģijas kontekstā” runāja par savu pētniecisko tēmu – literatūrzinātnes terminoloģiju, uzmanību pievēršot sešdesmit gadu senam terminoloģijas resursam – Terminoloģijas komisijas biļetenam, kas bija apjomīgākais terminu avots 20. gadsimta otrajā pusē un ir tāds joprojām.


Visi nolasītie referāti ir realizējušies kā raksti, kas apkopoti Terminoloģijas komisijas izdevumā “Terminrade Latvijā: senāk un tagad”. Grāmata būs pieejama arī Liepājas Universitātes bibliotēkā.