Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 07.11.2016 00:00

Ir izskanējis Olgas Blauzdes jubilejas koncerts

LiepU mūzikas pedagoģe, docente, diriģente, māksliniece – tie ir tikai daži vārdi, kuri būtu pievienojami, runājot par Olgas Blauzdes radošo personību.


Olgas Blauzdes jubilejas koncertā Latviešu Biedrības nama lielajā zālē 5. novembra pēcpusdienā kuplā skaitā bija pulcējušies visi tie, kurus pati Olga dēvē par domubiedriem, lai kopā ieskatītos radošās darbības lappusēs.


Spilgtākās atmiņas saistās ar profesionālās izaugsmes ceļa sākumu Daugavpils Mūzikas koledžā, mācoties pie Terēzijas Brokas, tad Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijā pie profesora Jura Kļaviņa, kur kopā ar citiem kordiriģentiem ļāvās džeza valdzinājumam kamerkorī “Zvani”.


Līdz ar darba gaitu sākumu toreizējā Liepājas Valsts pedagoģiskajā institūtā (LiepU), daudzi Olgu Blauzdi pazina gan kā Jāņa Lūsēna vadītās grupas “Neptūns” dziedātāju, gan slavenā “Liepājas kvarteta” vokālisti, līdzās Līgai Poškus, Ainaram Virgam un Igo Fominam.


Olga Blauzde, gan kā vokāliste un koncertmeistare Mirdzas Paipares vadītajā korī un ansambļa “Lauma” vokālajā grupā, gan kopsolī ar kora māksliniecisko vadītāju kolēģi Ilzi Valci ar LiepU sieviešu Tautas kori “Atbalss” ir kaldinājusi uzvaras Vispārējos Dziesmu svētkos, Latvijas un starptautiskajos konkursos un festivālos.


Jubilejas koncertā Olgas Blauzdes talanta cienītāji varēja pārliecināties ne tikai par izpildītājmākslinieces dotumiem un personīgo šarmu, bet arī par pedagoģes un diriģentes tvērienu un darba augļiem, klausoties savu Liepājas otrās mūzikas skolas audzēkņu un universitātes studentu muzikālo sniegumu, vienojoties kopīgā koncertā ar Liepājas koriem “Atbalss”, “Intis”, kuru mākslinieciskā vadītāja ir Ilze Valce, koriem “Aija” – vadītāja un diriģente Gunta Vite, kori “Laiks”- diriģente Ilze Balode, vokālo grupu “Lauma” – vadītāja Mirdza Paipare, un džeza kvartetu Olgas Blauzdes studenta Denisa Seimuškina vadībā, kā arī Jāņa Ivuškāna vadīto “Melngaiļskolas bigbenda kombo” un pie klavierēm koncertmeistari Līnu Andrejevu.


Izskanot kopkora izpildījumā fināla dziesmai no k/f “Sprīdītis”, klāt esot komponistam Imantam Kalniņam, kā vēlējums un aicinājums izskanēja koncerta dziesmas teksta Māras Zālītes vārdos ietvertais vadmotīvs “Virs galvas mūžīgs piena ceļš”.


Arturs Medveckis


FOTO.