Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 27.10.2016 00:00

LiepU apmeklē Zviedrijas vēstnieks

Zviedrijas dienu pasākumu ietvaros šodien Liepājas Universitātē viesojās Zviedrijas vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms, kurš, atklājot izstādi „Ģimenes puzle”, lasīja lekciju studentiem par ģimenes lomu Zviedrijā.


Sarunas gaitā izvērtās interesanta diskusija par lomu sadalījumu ģimenē, vecāku karjeras izaugsmi, par Latvijas un Zviedrijas pieredzi šajos jautājumos. Vēstnieks uzsvēra, ka Zviedrijas sabiedrība ar katru gadu kļūst tolerantāka pret ģimenēm, kurās ir, piemēram, divi tēvi vai vientuļš tēvs – galvenais ir atbildība bērnu priekšā. Diskusija parādīja, ka Latvijas sabiedrība vairāk turas pie tradicionālākām vērtībām.


Diskusijas dalībnieks, Liepājas Universitātes lektors Arturs Medveckis atzīmē: „Abi vecāki ir vienlīdz atbildīgi par bērniem, uz to ir vērsta arī valsts politika. Likumus šajā jautājumā var pieņemt dažādus, bet izmaiņām ir jābūt arī apziņā.”


Zviedrijas vēstnieku Henriku Landerholmu šodien pieņēma arī studiju prorektore Māra Zeltiņa, un abas puses vienojās par turpmāku kopīgu sadarbību izglītības jautājumos.


FOTO.