Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 27.09.2016 00:00

Darbu atsāk Jauno filologu skola

Septembra beigās darbu atsāks Jauno filologu skola, kura Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē darbojas jau otro gadu. Jauno filologu skola piedāvā iespēju iejusties studentu lomā, paplašināt redzesloku un zināšanas latviešu valodas, literatūras un kultūras jautājumos. Plānotie nodarbību temati – „Oratora ABC”, „Folklora 21. gadsimta Liepājā”, „Arī gramatikā ir mode” un citi, diskusijas par šī brīža procesiem literatūrā, kultūrā, valodā – apliecina, ka Jauno filologu skola būtībā ir humanitāro zināšanu erudīcijas skola. Tajā aicināti piedalīties jaunieši, sākot  no 9. klases, ir gaidīti arī pagājušā gada dalībnieki, jo nodarbību saturs būs atšķirīgs no iepriekšējām tikšanās reizēm.

 

Liepājas Universitātes lektore, Jauno filologu skolas pasniedzēja Linda Zulmane saka: „Apmeklējot Jauno filologu skolu, jau tūlīt nav jākļūst par filologu. Galvenais, lai ir interese par šīm tēmām, un nav izslēgts, ka tas palīdz vēlāk izvēlēties profesiju. Mēs cenšamies piedāvāt dažādību un atbilstību laikam. Mēs nerunājam par to, kas ir mācību grāmatās, bet par to, kas paliek ārpus tām un ir interesants.”

 

Pirmā Jauno filologu skolas nodarbība būs Zinātnieku nakts laikā – 30. septembrī pulksten 18.30 Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu ēkā, Kūrmājas prospektā 13. Šajā tikšanās reizē īpaši akcentēta būs pētniecība par literatūras, folkloras un ekoloģijas tēmām, lai noskaidrotu, ko īsti dara pētnieks. Jauno filologu skolas nodarbības turpināsies līdz pat maija beigām, un mācību gada garumā tajā būs 9 nodarbību cikli.

 

Pieteikties Jauno filologu skolai iespējams pie sava latviešu valodas un literatūras skolotāja vai zanda.gutmane@liepu.lv