Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 23.09.2016 00:00

LiepU apgriezienus uzņem „Iesācējuzņēmumu skola”

Liepājas Universitātē ir sākušās „Iesācējuzņēmumu skolas” nodarbības, kurās tās dalībniekiem bez maksas mācīs jaunu biznesa ideju īstenošanu, attīstīs dalībnieku prasmes komandas veidošanā, kā arī finansējuma piesaistē un darbā ar investoriem.


Uz pirmo nodarbību bija sapulcējušies vairāk kā simts interesentu, kuri pirmajā nodarbību dienā uzklausīja Latvijas Universitātes ekspertus Kristīni Bērziņu un Matīsu Neimani. Auditorija izvērtēja ideju ģenerēšanas metodes – to, vai ideju var arī nosapņot, kā arī definēja mērķus, rezumējot, ka naudas pelnīšana nedrīkst būt biznesa pamatmērķis, mērķis ir laba ideja.


Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inese Lūsēna-Ezera, atklājot „Iesācējuzņēmumu skolu”, teica: „Ņemiet visu, ko jums dod, un, ja nedod – prasiet, lai dod! Novēlu jums savu sapņu ideju novest līdz realizācijai un uzsākt uzņēmējdarbību. Mēģiniet izkāpt no komforta zonas, būt radošiem, domāt savādāk, radīt trakas idejas. Ja cilvēks šobrīd ir viens ar savu ideju, te ir īstā vieta, lai atrastu domu biedrus un veidotu komandu.”


Oktobrī pabeidzot „Iesācējuzņēmumu skolu”, tās dalībnieki no Zviedrijas vēstnieka Latvijā saņems sertifikātu, bet divas labākās komandas piedalīsies vienas nedēļas uzņēmējdarbības nometnē Kembridžā, Lielbritānijā.


FOTO.