Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.04.2016 00:00

Rakstniecības maģistranti radoši uzlādējas Rakstnieku mājā

Divas dienas Rakstnieku mājā Ventspilī aizvadīja Liepājas Universitātes Rakstniecības studiju topošie maģistri.


Šajā tikšanās reizē notika sarunas un domu apmaiņa ar rakstnieku Andri Akmentiņu, igauņu dzejnieku un tulkotāju Margusu Konnlu, bulgāru dzejnieku Marinu Bodakovu un somu rakstnieci, radošās rakstniecības pasniedzēju Henriku Andersoni. Sarunas notika latviešu, krievu un angļu valodā.


Liepājas Universitātes Rakstniecības studiju 1. kursa maģistrante Marta Pērkone šādā pasākumā piedalās pirmo reizi un ir pārliecināta, ka šeit var smelties idejas, kā sākt rakstīšanu: „Šī ir laba pieredze ārpus universitātes, iespēja sadraudzēties un iegūt kontaktus ar radošajām personībām, kas rezidē Rakstnieku mājā. Rodas sajūta, ka tu neesi nejauši Rakstniecības studijās, bet redzi un sajūti šo vidi. Apvienojas akadēmiskais un radošais – mēs ne tikai pētām, bet arī paši rakstām. Agrāk man bija sajūta, ka gribu rakstīt, tagad nojaušu, kā to darīt.”


Marguss Konnla iepazīstināja klātesošos ar savu Veidenbauma atdzejojumu igauņu valodā, Henrika Andersone dalījās ar pieredzi rakstīšanas uzsākšanā, jo viņa rakstīt ir sākusi vēlu un dara to produktīvi, bet bulgāru dzejnieks Marins Bodakovs saka: „Dzeju varu rakstīt tikai Latvijā, jo Jums ir labas debesis. Te ir vertikāle, kur pacelties!”