Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 21.03.2016 00:00

Topošie pedagogi varēs aizvietot skolotājus

21. martā Liepājas Universitātes Senāta sēdē savstarpējās sadarbības līgumu uz trim gadiem parakstīja Liepājas Universitāte un Liepājas Izglītības pārvalde.


Sadarbības līgums paredz piesaistīt universitātes mācībspēkus pedagogu tālākizglītībai, nodrošināt Liepājas Universitātes studentus ar prakšu vietām Liepājas izglītības iestādēs, pilnveidot skolēnu zinātniski pētniecisko darbību, plānot un organizēt centralizēto eksāmenu norisi iepriekšējo mācību gadu skolu absolventiem, kā arī nodrošināt „Pedagogu aizvietošanas un studentu brīvprātīgā darba dienesta” darbību.


Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja p.i. Kristīne Niedre-Lathere uzsver šāda dienesta nepieciešamību un nozīmību: „Skolotāju aizvietošanas dienests nav jaunums, tas darbojas kopš 2007. gada. Ar šodienas līgumu mēs to gribam no jauna  aktualizēt un popularizēt, padarīt efektīvāku šo sadarbību. Tā ir laba iespēja mūsu izglītības iestādēm aizstāt skolotājus īslaicīgas prombūtnes laikā – kursi, slimošana. Mums ir ļoti svarīga mācību stundu neaizskaramība, tāpēc tagad skolās varēs izmantot šo rezerves variantu, savlaicīgi piesakot LiepU nepieciešamību pēc skolotāja aizvietotāja. Savukārt studentiem tā būs iespēja praktizēties savā izvēlētajā profesijā, vairākas dienas iepriekš gatavojoties un vadot konkrētas mācību stundas."