Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 21.03.2016 00:00

Četru augstskolu pedagoģijas maģistranti piedalās lasījumos

Nedēļas nogalē Liepājas Universitātē notika Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes 4. Latvijas starpaugstskolu pedagoģijas un izglītības zinātnes maģistru lasījumi „Izaicinājumi, aktualitātes un inovācijas izglītības zinātnē un pedagoģijā”.


Lasījumos ar saviem zinātniskajiem darbiem piedalījās maģistranti no Liepājas Universitātes, Latvijas Universitātes, Daugavpils Universitātes un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas. Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Ilze Miķelsone, uzrunājot lasījumu dalībniekus, uzsvēra: „Tā ir iespēja saprast, kas notiek citās augstskolās zinātnes jomā, un tā ir iespēja atrādīt sevi.  Zinātne un pētniecība var plūkt sava darba augļus.”


Liepājas Universitātes profesore Alīda Samusēviča, kura ir pasākuma organizatore, rezumējot padarīto, saka: „Šeit visi ir praktizējoši pedagogi, kuri noslēguma diskusijā izteica gandarījumu par iespēju diskutēt par praksē un zinātnē aktuālām problēmām. Klātesošie dalījās domām, kā pilnveidot studiju kvalitāti. Runāja, kā organizēt prakses, lai tās sasniegtu mērķi optimālāk, kā arī notika pieredzes apmaiņa starp augstskolām, jo katrai ir sava pieredze un katra kādā jomā ir spēcīgāka.”


5. Latvijas starpaugstskolu lasījumi notiks pēc gada Latvijas Universitātē.