Jaunumi:

Atpakaļ
-, 25.02.2016 00:00

LiepU DIF viesojas akustikas speciālists

Februārī Dabas un inženierzinātņu fakultātē kārtējo reizi viesojās profesors, izcils speciālists akustikā, Dr.sc.ing. Ivars Veits no Vācijas. Četru gadu vecumā profesors kopā ar vecākiem emigrēja no Latvijas un tagad ārzemēs iegūtās zināšanās un pieredzē dalās ar mūsu jauniešiem.


Tā kā profesora lekcijas ir informācijas bagātas un specifiskas, bez Mehatronikas studiju programmas studentiem lekcijas klausīties bija aicināti gan Logopēdijas studiju programmas studenti, gan Liepājas Jūrniecības koledžas studenti, gan inženieri no A/S “UPB”. Lekcijās tika runāts par trokšņiem, ko rada satiksmes līdzekļi un iespējām tos samazināt ar pasīviem un aktīviem līdzekļiem, trokšņu ietekmi uz dzirdi.


Studenti noklausījās un uzdeva jautājumus par jūras akustiku un tehnisko akustiku – skaņas izplatību brīvā vidē un slēgtās telpās ar piemēriem no celtniecības akustikas. Profesora lekcijas tika arī dokumentētas, uzņemtas videofilmā.


Rudenī cienījamais pasaules līmeņa speciālists, profesors I. Veits atkal tiks aicināts uz vieslekcijām, lai papildinātu mūsu studentu un citu interesentu zināšanas.

 

Dabas un inženierzinātņu fakultāte