Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 24.02.2016 00:00

Pieredzē dalās pirmsskolas pedagogi

Šonedēļ Liepājas Universitātē viesojās Erasmus+ projekta dalībnieki no dažādām valstīm, kurus uzņēma Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes asociētā profesore Linda Pavītola.


Projekta 11 partneri no 7 valstīm ir apkopojuši savu valstu labās prakses pieredzi par pirmsskolas izglītības un aprūpes pilnveidi agrīnā vecumā, un rezultātā tiks veidota grāmata, kurā tiks apkopoti visu valstu labākie piemēri.


Projekta kuratore no Liepājas Universitātes puses Linda Pavītola ir pārliecināta par pētījumu praktisko nozīmi: „Mūsu darbības mērķis ir pētīt pirmsskolas vecuma bērnu attīstību, lai viņi optimāli spētu iekļauties  sabiedrībā un skolā. Šajā darbā ir iesaistīta gan mūsu universitāte, gan Izglītības pārvalde, gan Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes – “Sprīdītis”, “Kāpēcītis”, “Liepiņa”, “Kristīgā pirmsskola”, kurās partnervalstu pirmsskolas pedagogi jau ir darbojušies kā „ēnas”, ieguvuši mūsu pieredzi un dalījušies ar savējo.”


Projekta koordinators Nikolā Katellani (Nicola Catellani) uzsver sadarbības nozīmi: „Mēs gribam uzlabot un sekmēt pirmsskolas izglītības un aprūpes pilnveidi Eiropā, uzlabot pedagogu prasmes, atrast inovatīvas metodes, kā arī novērtējam vecāku lomu un sadarbību. Projekts ir vērsts uz intelektuālo rezultātu.”


Liepājas Universitātei dalība projektā ir īpaši svarīga, jo universitātē tiek sagatavoti pirmsskolas mācību iestāžu pedagogi, un starpvalstu pieredze padara procesu vēl kvalitatīvāku.