Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 12.02.2016 00:00

Aicina apmeklēt dzejas un prozas meistardarbnīcas

26. un 27. februārī Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, Piejūras pilsētu literārā akadēmija piedāvā dzejnieka Aivara Eipura lekciju “Pierakstītā un nepierakstītā iedvesma” un dzejas meistardarbnīcu, kā arī rakstnieces Janas Egles prozas meistardarbnīcu.


Latvijas Rakstnieku savienības dzejas, prozas konsultanta A. Eipura lekcija “Pierakstītā un nepierakstītā iedvesma” un dzejas meistardarbnīca notiks 26. februārī plkst. 16.00. A. Eipurs ir pazīstams kā īsprozas minimu autors un dzejnieks Eduards Aivars, kurš ne tikai Latvijā, bet pasaulē aizsācis dzejā ko jaunu – dzejoļus ar gariem virsrakstiem. Tie, kuri vēlas konsultāciju pie A. Eipura, aicināti savus darbus iesūtīt līdz 20. februārim, rakstot uz e-pastu: zlinda@inbox.lv.


Savukārt rakstniece Jana Egle prozas meistardarbnīcu aicina apmeklēt 27. februārī plkst. 15.00. J. Egle ir konkursa “Kurzemes prozas lasījumi 2015” galvenās balvas ieguvēja un 2015. gadā festivālā “Prozas lasījumi 2015” saņēma žūrijas balvu –  radošo atvaļinājumu Baltijas Rakstnieku un tulkotāju centrā Visbijā, kā arī speciālbalvu no e-grāmatu abonēšanas servisa “Fabula”. Rakstniece norāda, ka meistardarbnīca ir vieta, kur uzdot jautājumus un mācīties tos uzklausīt, atbildes rodot sevī pašā: “Prozas darbnīcā koleģiāli runāsim par iekšējo nepieciešamību rakstīt un mēģināsim atrast skatpunktu, kā uz savu darbu palūkoties no malas, lai ieraudzītu tos klupšanas akmeņus, kuri no autora redzesleņķa grūti pamanāmi.”


Meistardarbnīcas apmeklēt aicināts ikviens. Plašāka informācija - Piejūras pilsētu literārās akadēmijas koordinatore Kurzemē Linda Zulmane, e-pasts: zlinda@inbox.lv.


Projekts "Piejūras pilsētu literārā akadēmija" pašlaik tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Rēzeknes, Ventspils un Liepājas augstākās izglītības iestādēm, Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums "Via Cultura".