Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 01.02.2016 00:00

Dodas pēc pieredzes dizaina un mākslas jomā uz Klaipēdu

Nedēļas nogalē pieredzes apmaiņas braucienā uz Viļņas Mākslas akadēmijas Klaipēdas filiāli bija devušies Liepājas Universitātes studiju virziena „Dizains” mācībspēki.


Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes nodaļas vadītāja Inta Klāsone augstu vērtē iespēju dalīties pieredzē ar kolēģiem, kuru pieredze dizaina un mākslas jomā ir skaitāma vairāk nekā četrdesmit gadu garumā: „Svarīga ir mijiedarbība. Šoreiz runājām par to, ka ir iespējama sadarbība studiju programmu izveidē maģistra līmenī. Galvenais ir saprast, ka gribam ko darīt, un tad jau daudz kas realizēsies.”


Liepājas Universitātes dizaina un mākslas jomas pasniedzēji varēja uzzināt, kā tiek ievērota specializācija studiju programmā „Mūsdienu māksla un mediji” – kas notiek nozarē, kad tajā ienāk tehnoloģijas, bet tiek arī saglabātas vēsturiskās vērtības. Lietuvas arhitektūras studenti strādā, izvietojot savus darbus urbānā vidē. Viņi piedāvā savu skatījumu uz pilsētvidi, piedāvā risinājumus, veidojot pilsētu skaistāku. Tas varētu būt arī Liepājas Universitātes studentu mērķis.


Sadarbības rezultātā notiks abu augstskolu studentu izstāžu apmaiņa, kas bagātinās abas iesaistītās puses.