Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 26.01.2016 00:00

LiepU studenti Erasmus+ programmas ietvaros studēs ārvalstīs

Seši Liepājas Universitātes (LiepU) studenti ir nolēmuši vienu semestri studijas turpināt ārvalstīs. Šāda iespēja ir, pateicoties Ersasmus+ programmai. Savukārt astoņi studenti, kas jau rudens semestrī baudīja programmas sniegtās iespējas, izvēlētajās Erasmus+ dalībvalstu augstskolās uzkavēsies arī pavasara semestrī.


Bakalaura studiju programmu „Tūrisma vadība un rekreācija”, „Komunikācijas vadība”, „Skolotājs”, „Dizains”, „Informācijas tehnoloģija” un maģistra studiju programmu „Jauno mediju māksla” un „Rakstniecības studijas” studenti zināšanas papildinās dažādās augstskolās – Budapeštas Metropoles Lietišķo zinātņu universitātē Ungārijā, Mateja Bela Universitātē Slovākijā, Granādas Universitātē Spānijā, Leirijas Politehniskajā institūtā Portugālē un Vitauta Dižā Universitātē Lietuvā.


Savukārt nu jau pārbaudītas un studentu iecienītas universitātes ir Linkolna Universitāte Lielbritānijā, Leirijas Politehniskais institūts Portugālē, Budapeštas Metropoles Lietišķo zinātņu universitāte Ungārijā, Guardas Politehniskais institūts Portugālē un Maindzas Universitāte Vācijā. Šajās universitātēs bakalaura studiju programmas „Jauno mediju māksla”, „Fotomāksla”, „Skolotājs” un „Informācijas tehnoloģija” studenti nolēmuši studijas turpināt jau otro semestri pēc kārtas.


Ārzemju sakaru daļas pārstāvji atgādina, ka Erasmus+ ir apmaiņas programma, kas piedāvā studentiem studēt no 3 līdz 12 mēnešiem kādā no Liepājas Universitātes partneraugstskolām Eiropā un/vai iziet praksi no 2 līdz 12 mēnešiem kādā no ārvalstu institūcijām. Praksi iespējams iziet arī LiepU absolventiem gada laikā pēc studiju beigšanas. Studiju un prakses periods tiek atzīts LiepU, un tam tiek piešķirta stipendija.


Vairāk informāciju par Erasmus+ apmaiņas programmu var uzzināt ŠEIT vai Ārzemju sakaru daļā, e-pasts: erasmus@liepu.lv, tālr. 63407762.