Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 14.01.2016 00:00

Skolēni aicināti apmeklēt nodarbības par kosmosu

Sestdien, 16. janvārī, plkst. 10.00 Liepājas Universitātes (LiepU) Dabas un inženierzinātņu fakultāte, Kr. Valdemāra ielā 4, 23. telpā, aicina 7. – 12. klašu skolēnus apmeklēt Jauno zinātnieku skolas nodarbības par tēmu “Par un ap kosmosu”. Kopumā paredzētas trīs nodarbības, katra 40 minūšu gara.


Skolēni LiepU Dabaszinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūta pētnieka Ulda Žaimja vadībā varēs darboties nodarbībā “Gravitācija un tās modeļa demonstrējums” un uzzināt, vai gravitācija ietekmē telpu, kā lielo planētu gravitāciju izmanto kosmosa kuģu lidojumos, kā arī – ko varam noskaidrot, izmantojot gravitācijas modeli. Otrajā nodarbībā “Vai paralēlas taisnes var krustoties?”, ko vadīs LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors Dzintars Tomsons, būs ievads Lobačevska ģeometrijā un tiks meklētas atbildes uz dažādiem interesantiem jautājumiem.  Savukārt trešajā nodarbībā varēs papildināt zināšanas par kosmosa objektiem un datorgrafiku. Nodarbību vadīs LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultātes asistents Maksims Žigunovs.


Noslēgumā paredzēts arī robotikas praktikums, kurā katram dalībniekam būs iespēja padarboties ar Lego Mindstormsrobotiem.


Jauno zinātnieku skolas nodarbības notiek reizi mēnesī. Mērķis ir rosināt skolēnu interesi par eksaktajām zinātnēm, parādot gan atsevišķo zinātnes nozaru savstarpējo saistību, gan akadēmisko zināšanu un prakses saikni. Nodarbību vadītāji ir LiepU pētnieki, mācībspēki un studenti. Dalība ir bez iepriekšējas pieteikšanās un bez maksas. Šajā mācību gadā nodarbības ir paredzētas 20. februārī, 26. martā, 16. aprīlī un 21. maijā.