Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 07.01.2016 00:00

Aicina uz Prozas laureātu lasījumiem

Šogad Piejūras pilsētu literārā akadēmija turpinās interesentiem piedāvāt iespēju papildināt gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas literatūrā. Šī gada aktivitātes iesāksies ar Prozas laureātu lasījumiem, kas notiks 15. janvārī plkst. 18.00 kafejnīcā “Kursas Putni”.


Savus darbus lasīs konkursa “Kurzemes prozas lasījumi 2015” galvenās balvas ieguvēja Jana Egle un konkursa laureāti Undīne Arāja, Evija Zāģere, Iveta Salgrāve un Ēriks Vilsons. Jāatzīmē, ka J. Egle pagājušā gada izskaņā Rīgā festivālā “Prozas lasījumi 2015” saņēma žūrijas balvu, radošo atvaļinājumu Baltijas Rakstnieku un tulkotāju centrā Visbijā, kā arī speciālbalvu no e-grāmatu abonēšanas servisa “Fabula”. Festivālā startēja arī Liepāja Universitātes (LiepU) maģistra studiju programmas “Rakstniecības studijas” studente Undīne Arāja.


Šis gads iezīmē jaunas vēsmas Piejūras pilsētu literārās akadēmijas vadībā, turpmāk šo projektu Kurzemes koordinēs LiepU lektore Linda Zulmane. “Aicinu iepriekšējo gadu dalībniekiem pievienoties jaunus, jo šī ir iespēja ne tikai bez maksas klausīties lekcijas un piedalīties meistardarbnīcās, bet arī piedalīties dzejas un prozas lasījumos, publicēt savus tekstus un gada noslēgumā saņemt apliecinājumu par dalību projektā,” mudina L. Zulmane. Viņa arī norāda, ka šogad plānots plašs lekciju un meistardarbnīcu klāsts, iesaistīti būšot ne tikai LiepU, bet arī ārvalstu lektori, dzejnieki un rakstnieki.


Jau 30. janvārī dalībnieki varēs startēt un sevi plašākai Latvijas auditorijai parādīt šī gada pirmajā konkursā “Aicinājuma tekstu lasījumi”. Pirmo 3 vietu ieguvēji saņems iespēju piedalīties Aicinājuma vasaras seminārā, kas jūlijā un augustā notiks Sējas pagasta “Lankās”, kā arī citas balvas.


Pēdējās Piejūras pilsētu literārās akadēmijas aktivitātes notika decembrī, kad L. Zulmane lekcijās ar klātesošajiem diskutēja par rakstnieka/ dzejnieka vārdu un pseidonīmu, kā arī vientulību kā rakstnieka/ dzejnieka neatņemamu dzīves sastāvdaļu.


Projekts "Piejūras pilsētu literārā akadēmija" pašlaik tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Rēzeknes, Rīgas, Ventspils un Liepājas augstskolām, Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv biedrība "Via Cultura".


Plašāka informācija – Linda Zulmane, e-pasts: linda.zulmane@liepu.lv .