Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 03.12.2015 00:00

Konference „Vārds un tā pētīšanas aspekti” notiek jau 20. reizi

Šodien Liepājas Universitātē sākās starptautiskā zinātniskā konference „Vārds un tā pētīšanas aspekti”, kura ilgs divas dienas. Konferences laikā ar referātiem uzstāsies 70 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

Šī gada konference ir īpaša ar to, ka notiek jau divdesmito reizi, tās aizsākumi meklējami 1996. gadā. Asociētā profesore Gunta Smiltniece konferences atklāšanā uzsvēra, ka divdesmit gados konferencē ir piedalījušies 457 dažādi referenti un kopā ir nolasīti 1443 referāti. Ir runāts par reģionālām tēmām kultūrvēsturiskā kontekstā, prezentēti pētījumi par izciliem novadniekiem. Vērtīga ir bijusi savulaik zinātniekiem pasniegtā Antoņinas Reķēnas balva. 

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane novērtēja vienu no senākajām universitātes tradīcijām: „Te var parādīt savu veikumu un dzirdēt kolēģus. Var just, kā ir paplašinājusies starpdisciplināro pētījumu loma. Novēlu konferences dalībniekiem, lai veidotos kvalitatīvs dialogs, un saturs un forma atrastos līdzsvarā.”

Konferences Rīcības komitejas priekšsēdētāja, profesore Linda Lauze šo valodnieku tikšanos organizē jau daudzus gadus: „Svarīgākais ir tas, ka mēs esam iekšā valodas attīstības procesā, varam to ietekmēt. Prieks par tiem dalībniekiem, kas brauc te jau divdesmit gadu, kā arī katru gadu ir kāds no jauna – ir vērts šeit atbraukt un piedalīties.”

Valodnieku darbs divu dienu garumā notiks četrās sekcijās, kā arī pēcpusdienā būs rakstu krājuma „Vārds un tā pētīšanas aspekti” 19. numura atvēršana.

Foto skatīt ŠEIT.