Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 02.12.2015 00:00

Liepājas Universitāti apmeklē Izraēlas vēstniece Latvijā

Šodien Liepājas Universitāti apmeklēja ārkārtējā un pilnvarotā Izraēlas vēstniece Latvijā Lironne Bar –  Sadē, kura Liepājā ir ieradusies savā pirmajā divu dienu vizītē. Pēc apsveikuma vārdiem un iepazīstināšanas ar Liepājas Universitātes studiju programmām, ārpusstudiju aktivitātēm un ārzemju studentu plūsmu, sākās sarunas par konkrētām sadarbības formām.

Izraēlas vēstniece runāja par sadarbību savas zemes studentu piesaistē, kā arī pavisam konkrēti, minot jau datumus, par iespēju Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studentiem klausīties Izraēlas vieslektorus, kuri ar radošām metodēm strādā ar bērniem ar pedagoģiskām un psiholoģiskām problēmām, mācot iemaņas, kuras noder arī sociālajā darbā.

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes nodaļas vadītāja Linda Pavītola izteica ieinteresētību sadarbībā, atzīmējot, ka mūsu studentiem šādas zināšanas noteikti noderētu. Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes Jauno mediju mākslas programmas direktore Santa Valivahina stāstīja par jauno mediju mākslas iespējām un izteica vēlēšanos uzņemt pasniedzējus, kas studentiem varētu vadīt meistarklases.

Sadarbība ar Izraēlas vēstniecību Liepājas Universitātē nav nekas jauns, jo jau pagājušajā mācību gadā vieslekcijas lasīja mākslinieks Ronijs Orens, kurš ir speciālists darbā ar plastilīnu – vairāku animācijas filmu un grāmatu autors.