Jaunumi:

Atpakaļ
-, 30.11.2015 00:00

Konferencē gūst pieredzi

Pagājušās nedēļas nogalē M.Lomonosova v.n. Maskavas Valsts universitātē  notika Starptautiskā zinātniskā konference „Teksts: problēmas un perspektīvas. Pētniecības aspekti un mācību stratēģijas”. Konferencē  piedalījās apmēram 370 dalībnieki no 29 valstīm un darbojās 14 tematiskās sekcijas.


Vienīgā pārstāve no Baltijas valstīm konferencē bija Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes asociētā profesore, pedagoģijas doktore Valentīna Kaļiņina, kura iepazīstināja dažādu valstu kolēģus ar savu pētījumu  par aktuāliem valodas apmācības jautājumiem.


Dalībniekiem bija  iespēja personīgi iepazīties ar citu valstu  zinātniekiem un dalīties domām. V. Kaļiņinai nodibināja kontaktus ar Teherānas Sieviešu Universitātes docētājiem no  Irānas. Šajā universitātē krievu valodas nodaļā ik gadu uzņem 150 pirmkursnieces, jo šī svešvaloda ir diezgan pieprasīta. Teherānā iznāk zinātniskais žurnāls مجلة بحوثاللغةوالأدبالروسي  (Исследовательский Журнал Русского Языка и Литературы). Tika apspriesta

iespēja  nopublicēt tajā zinātnisko rakstu.


Šāda pieredzes apmaiņa  vienmēr ir svarīga, vērtīga un perspektīva, jo dod priekšstatu par pētījumiem un akadēmisko dzīvi  plašākā kontekstā un nostiprina zinātniskus sakarus.

 

 

LiepU pedagoģijas doktore

Valentīna Kaļiņina