Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 26.11.2015 00:00

Četru augstskolu studenti izglītos skolēnus

Nedēļas nogalē Liepājas Universitātē Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studiju programmas „Mūzikas skolotājs” studenti un pasniedzēji uzņems četru augstskolu kopīgā projekta dalībniekus. Daugavpils Universitātes, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Liepājas Universitātes studenti vadīs stundas Liepājas centra sākumskolas skolēniem.

Šī gada tēma ir „Daba mūzikā”. Katru gadu projektā iesaistītie dalībnieki tiekas vienā no augstskolām, vada radošas nodarbības skolēniem par noteiktu tēmu.  Šogad kārta ir pienākusi Liepājas Universitātei.

Docente Olga Blauzde ir lepna par saviem studentiem, kuru pārstāve Sintija Pīrāga ļoti labi novadīja mūzikas stundu pagājušajā gadā: „Viens no otra mēs varam mācīties jaunas metodes un pieejas. Priecē arī skolēnu atsaucība šajā radošajā procesā. Šādi projekti paplašina studiju procesu un padara to interesantu.”

Tā kā rit jau ceturtais projekta gads un loks pa visām augstskolām jau ir izgājis, iespējams, nākošajos gados mainīsies un paplašināsies projekta koncepcija, lai atkal četrus gadus katrā no augstskolām mūzikas studenti varētu radoši darboties.