Jaunumi:

Atpakaļ
| Studentu padome, 11.11.2015 00:00

LiepU studenti un darbinieki vienojas kopīgā akcijā

Šodien, 11. novembrī, par godu Latvijas Valsts svētkiem Liepājas Universitātes Studentu padome (LiepU SP) rīkoja akciju „Apskauj Liepājas Universitāti!”, kurā piedalījās vairāk nekā 200 studenti, mācībspēki un darbinieki. Akcijas ietvaros cilvēku ķēdei vajadzēja aplī, kas simbolizēja milzu apskāvienu, ietvert Liepājas Universitātes galveno ēku Lielajā ielā 14. Var droši teikt, ka akcija izdevās – pozitīvā un patriotiskā noskaņojumā ieradās vairāk cilvēku, nekā cerēts.


LiepU SP ir gandarīta, jo apskāviens izdevās ne vien noslēgts, bet arī ciešs un stiprs. Cilvēku ķēdi sāka veidot ar rektora vietas izpildītāju, studiju prorektori Māru Zeltiņu, un fakultāšu dekānēm, turpinot ar studentiem, mācībspēkiem un darbiniekiem, kas bija ieradušies arī no citām universitātes ēkām.


„Man ir patīkamas sajūtas par to, ka tik daudz cilvēku atsaucās mūsu aicinājumam – gan esošie, gan bijušie studenti un darbinieki – paldies visiem par to. Kopīgiem spēkiem mēs to izdarījām. Šodien, roku rokā apskaujot mūsu universitāti un vienojoties kopīgā dziesmā, pierādījām, ka mēs esam vienoti. Manuprāt, pasākums pastiprināja to patriotismu, kas tev jau ir ikdienā,” saka viena no akcijas organizatorēm Zane Jansone, piebilstot, ka tai noteikti jākļūst par tradīciju.


Madara Šuktere, LiepU SP priekšsēdētāja, visas Studentu padomes vārdā vēlas izaicināt reģionālās augstskolas: Ventspils Augstskolu, Vidzemes Augstskolu, Daugavpils Universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Rēzeknes Augstskolu apskaut savus zinību tempļus un pierādīt, cik mēs visi esam vienoti: „Gaidīsim gan foto, gan video veidā, kā citām augstskolām veiksies ar šo akciju. Vēlētos, lai katra augstskola turpinātu akciju, izaicinot citas Latvijas augstākās izglītības iestādes. Parādīsim, cik mēs – studenti un mācībspēki – esam daudz un mūsos tik tiešām ir spēks!”


FOTO