Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 10.11.2015 00:00

Aicina uz pasaules līmeņa Lietu interneta teorētiķa lekciju

Šodien, 10. novembrī, plkst. 17.30 Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā, Kūrmājas prospektā 13, Liepājā, ikvienam ir iespēja dzirdēt vienu no pasaules top 6 Lietu interneta teorētiķiem Robu van Kranenburgu lekcijā „Tehnoloģija, kas notiek?“ (Technology, what is going on?).


“Kad Kapteinis Kuks atkuģoja uz Botānijas līci, tur zvejoja vietējie aborigēni. Viņi neredzēja laivu. Tā viņiem šķita pārāk liela un dīvaina, lai būtu laiva. Viņiem tā bija sala. Tikai tad, kad Kuks ūdenī nolaida mazu laivu, viņi reaģēja, nekavējoties uzbrūkot. Tā mēs reaģējam uz būtiskajām pārmaiņām, kas satricina mūsu ticību realitātei. Mēs turpinām domāt vecās kategorijās par to, kas ir reāls, kas ir patiess un to, kas ir normāli. Pats nozīmīgākais ir tas, kas svarīgs cilvēkam šobrīd,” stāsta pasniedzējs.


Robs van Kranenburgs (Nīderlande) ir pasniedzējs un rakstnieks, autors sērijas “Network Notebooks” 2. izdevumam “Lietu internets. Ambiento tehnoloģiju un visu redzošo RFID tehnoloģiju kritika”, līdzdibinātājs tīklam “Bricolabs” un domnīcai “Council”. Viņš arī ieņem 6. vietu Lietu interneta (Internet of Things jeb IoT) 100 domātāju sarakstā un ir IoT EG Eiropas komisijas loceklis un Lietu interneta padomes dibinātājs.


Kopš 2007. gada Robs van Kranenburgs ir iesaistīts LiepU studiju programmu “Jauno mediju māksla”  attīstībā un strādā tajās par pasniedzēju. Viņa vadībā studenti veikuši dažādus projektus, tai skaitā izstrādājuši koncepciju Latvijas Pasta attīstībai, pētījumam un radošajai darbnīcai par eiro-bāreņiem Liepājā u.c. sociāli nozīmīgiem projektiem, kuros tiek izmantoti jaunie mediji.


Lekciju organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija projekta “Renewable Futures”  ietvaros, ko finansē ES programma "Creative Europe". Lekcija notiks angļu valodā.