Jaunumi:

Atpakaļ
-, 09.11.2015 00:00

Pirmo reizi Latvijā iespēja iegūt skolotāja profesiju, studējot tālmācībā

RPIVA sadarbībā ar LiepU izveidojušas un licencējušas tālmācības profesionālo bakalaura studiju programmuSākumskolas un pamatskolas mācību priekšmetu skolotājs”.

 

Programmā studējošajiem būs iespēja iegūt augstāko izglītību tālmācībā (e-vidē). Studiju programmas ilgums ir 4 gadi. Studenti iegūst profesionālo bakalaura grādu izglītībā un divas kvalifikācijas: pamatizglītības pirmā posma skolotāja kvalifikāciju (1.-6. klase) un pamatizglītības otrā posma viena mācību priekšmeta skolotāja kvalifikāciju (7.-9. klase), piemēram, matemātikas, informātikas, fizikas, latviešu valodas un literatūras, angļu valodas vai franču valodas skolotājs.


Tālmācība dod iespēju studēt jebkurā vietā, jebkurā laikā. Visi studiju materiāli, diskusijas un forumi tiek nodrošināti tiešsaistē. Arī pārbaudījumus, izņemot kvalifikācijas eksāmenus, students kārto tiešsaistē. Šāds studiju veids ir īpaši ērts tiem, kuri vēlas studijas apvienot ar darbu un kuru dzīves vieta šobrīd ir ārpus Latvijas.


Programmas saturu nodrošina gan RPIVA, gan LiepU docētāji un pēc sekmīgas programmas apguves studenti saņem abu augstskolu atzītu kopīgu diplomu.


Studiju laikā ir paredzēta pedagoģiskā prakse skolās. Pedagoģisko darbību skolās studenti filmē un uzdevumu izpilde tiek analizēta savstarpējās diskusijās  foruma grupās e-vidē.


Aicinām visus interesentus no šā gada 10. decembra līdz 10. janvārim reģistrēties studijām tiešsaistē!

 

Sīkāka informācija pie programmas direktoriem:

RPIVA studiju programmas direktore Anita Petere

Tālrunis 26463754, anita.petere@rpiva.lv

 

LiepU studiju programmas direktore Linda Pavītola

Tālrunis 29553461, linda.pavitola@liepu.lv