Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 06.11.2015 00:00

Skolēni aicināti papildināt zināšanas par līdzsvaru

Rīt, 7. novembrī, plkst. 10.00 Liepājas Universitātes (LiepU) Dabas un inženierzinātņu fakultāte, Kr. Valdemāra ielā 4, aicina 7. – 11. klašu skolēnus, skolotājus un ikvienu interesentu apmeklēt Jauno zinātnieku skolas nodarbības par tēmu “Līdzsvars”.


Nodarbības sastāvēs no lekcijām par spēkiem, kas ietekmē līdzsvaru, ūdens plūsmām jūras krasta tuvumā un vizuālo līdzsvaru – vai cilvēka seja ir simetriska? Nodarbībās arī notiks eksperimentu un simulāciju demonstrējumi. Noslēgumā paredzēts robotikas praktikums, kurā varēs noskaidrot, vai robots var iemācīties šūpoties. Nodarbības vadīs LiepU Matemātikas zinātņu un informācijas tehnoloģiju institūta pētnieks Uldis Žaimis, Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors Valdis Priedols un informācijas tehnoloģiju studente Kitija Kuduma.


Jauno zinātnieku skolas nodarbības notiek reizi mēnesī. Mērķis ir rosināt skolēnu interesi par eksaktajām zinātnēm, parādot gan atsevišķo zinātnes nozaru savstarpējo saistību, gan akadēmisko zināšanu un prakses saikni. Nodarbību vadītāji ir LiepU pētnieki, mācībspēki un studenti. Dalība nodarbībās ir bez iepriekšējas pieteikšanās un bez maksas. Nākamā tikšanās reize būs 12. decembrī.