Jaunumi:

Atpakaļ
-, 02.11.2015 00:00

Svētkos dāvās valsts karoga krāsas lentītes

Lai iedzīvotājos radītu svētku sajūtu un stiprinātu nacionālās vērtības, jau tradicionāli novembra sākumā, gatavojoties Lāčplēša dienai un Latvijas valsts dibināšanas gadadienai, Liepājas dome iedzīvotājiem dāvinās pie apģērba piespraužamas sarkanbaltsarkanās Latvijas karoga krāsas lentītes.  
Laikā no 2. novembra līdz 7. novembrim ikviens liepājnieks kopā ar ģimeni, draugiem un darba kolektīvu aicināts piedalīties jau tradicionālajā sarkanbaltsarkano lentīšu griešanas un locīšanas akcijā, kurā būs iespēja sagriezt lentītes gan sev un savai ģimenei, gan pilsētas sociālo dzīvojamo māju un veco ļaužu dzīvojamās mājas iedzīvotājiem, kā arī citiem iedzīvotājiem, kuri paši to dažādu iemeslu dēļ nespēj izdarīt.  
No 2. līdz 7. novembrim publiskās lentīšu griešanas un locīšanas vietas būs:
  • Liepājas Latviešu biedrības nams, Rožu laukumā 5/6 (katru dienu no plkst. 10:00 – 19:00);
  • Jauniešu māja, Kungu ielā 24 (katru darba dienu no plkst. 15:00 – 20:00);
  • Liepājas Universitāte, Lielajā ielā 14 (no pirmdienas līdz ceturtdienai, no plkst. 9:00 – 17:00, savukārt piektdien, 6. novembrī, no plkst. 9:00 – 12:00);
  • Liepājas pilsētas bibliotēka „Libris”, Mirdzas Ķempes ielā 11 (katru darba dienu no plkst. 11:00 – 18:00, sestdien, 7. novembrī, no plkst. 10:00 līdz 16:00);
  • Liepājas Olimpiskais centrs, Brīvības ielā 39 (no pirmdienas līdz sestdienai, no plkst. 15:00 līdz 19:00).

Lentītes būs iespējams saņemt, sākot no 6. novembra, gan iepriekš minētajās vietās, gan arī Liepājas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Liepājas muzejā, Liepājas teātrī pirms izrādēm, pilsētas bibliotēkās, Liepājas Reģionālajā slimnīcā, Liepājas domes Sociālajā dienestā, kā arī Pensionāru dienas centros Klaipēdas ielā un Ģenerāļa Baloža ielā (iestāžu noteiktajos darba laikos). Lentītes tiks izdalītas arī visiem Liepājas izglītības iestāžu audzēkņiem. Tāpat lentītes saņems arī Lāčplēša dienas lāpu gājiena un Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svētku koncerta dalībnieki. 
Lentītes iedzīvotājiem tiek dalītas jau piekto gadu. Ikviens iedzīvotājs iespēju robežās tiek aicināts saglabāt savu lentīti arī nākamajiem gadiem.
Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija jau tradicionāli aicina visus Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti, kas norāda uz 1919. gada 11. novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā uzvara pār Bermonta karaspēku. Tāpat ikviens iedzīvotājs aicināts padarīt šo rudenīgo laiku gaišāku un radīt svētku noskaņu, iededzot svētkos svecītes brīvības cīnītāju piemiņas vietās visā Latvijā un ikvienā logā.
Arī Liepājas uzņēmēji un tirgotāji aicināti nepalikt vienaldzīgiem un iesaistīties kopīgā svētku radīšanā, gan noformējot veikalu un kafejnīcu skatlogus svētku rotā, gan iegādājoties sarkanbaltsarkanās lentītes, tā radot iespēju saviem darbiniekiem un klientiem tās svētku nedēļā nēsāt pie apģērba, godinot Latvijas karavīrus, kas atdeva savas dzīvības par brīvu Latviju.

Evita Enģele Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste T.: 63404775 E.: evita.engele@dome.liepaja.lv kalendars.liepaja.lv