Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 22.10.2015 00:00

Elblongas Universitātes vadība novērtē Liepājas Universitātes darbu

Šodien Liepājas Universitātē viesojās Elblongas Universitātes (Polija) vadība – rektors Zbigņevs Valčuks, prorektore Ivonna Kijovska, Pedagoģijas un Valodu institūta vadītāja Terēza Kubrina un Tehnoloģiju institūta vadītājs Jaroslavs Niedojadlo.


Puses īsā prezentācijā iepazīstināja ar abu universitāšu darbību un secināja, ka abām mācību iestādēm ir daudz kā kopīga. Izglītības zinātņu institūta direktore Anita Līdaka lepojās ar sasniegto logopēdijas jomā. Eiropā atzītā Montesori pedagoģijas un logopēdijas speciāliste Gundega Tomele iepazīstināja viesus ar alternatīvās izglītības centru un tā darbību topošo logopēdijas speciālistu izglītošanā. Secinājums bija, ka abu augstskolu pieeja jautājumam ir līdzīga, un tas liecina, ka ejam pareizo ceļu.


Matemātikas zinātņu un informācijas tehnoloģiju institūta direktors Armands Grickus skaidroja, kas ir viņa vadītā zinātņu institūta darbības pamatā: „Tā kā esam ostas pilsēta, šeit ir daudz ārzemju uzņēmumu, kas Liepājā ražo detaļas, ved tās uz Zviedriju vai Dāniju, kur tiek komplektēta aparatūra. Tas nozīmē vien to, ka inženierus mums vajag. Inženieru programmām ir jābūt nodrošinātām ar laboratorijām, pie tā mēs strādājam. Sadarbojamies arī ar līdzīga profila mācību iestādēm, piemēram, Jūrniecības koledžas audzēkņi pie mums mācās fiziku, bet mēs izmantojam viņu laboratoriju.”


Elblongas Universitātes delegācija iepazinās ar Liepājas Universitātes darbību,  Dabas un inženierzinātņu fakultātes laboratorijām, bet pēcpusdienā viesiem ir paredzēta tikšanās Liepājas pilsētas domē.
FOTO