Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 20.10.2015 00:00

Datorikas skolotāji pabeidz tālākizglītības kursus

Nedēļas nogalē savus nobeiguma darbus prezentēja 40 datorikas skolotāji, kuri kopš jūlija sākuma apguva jaunās zinības un prasmes Liepājas Universitātes īstenotajos pedagogu tālākizglītības kursos.


Sestdien tālākizglītības kursi noslēdzās divām grupām – vienai Liepājā un vienai Rīgā. Nobeiguma darbu aizstāvēšana dažādu grupu kursantiem turpināsies līdz 21. novembrim. Nodarbības tika organizētas 9 grupām Liepājā, Rīgā un Valmierā. Tajos piedalījās 206 skolotāji no visu Latvijas reģionu skolām. Starpkursu dalībniekiem bija desmit Liepājas skolu skolotāji.


Tālākizglītības programmas saturs ir pielāgots jaunā mācību priekšmeta „Datorika” saturam, kas stāsies spēkā no 2018. gada 1. septembra. Šobrīd 157 Latvijas skolas, tajā skaitā desmit Liepājas skolas, iesaistījušās jaunā mācību priekšmeta aprobācijā. 


Tālākizglītības programmā lielākais uzsvars tika likts uz algoritmēšanas un programmēšanas pamatu apguvi. Nodarbībās skolotājiem bija iespēja iemēģināt dažādas mācību spēles, kas attīstīta tās prasmes, kas nepieciešamas algoritmu veidošanai. Izmantojot vizuālās programmēšanas vidi Scratch, bija iespēja pārliecināties, ka sastādīt pirmās datorprogrammas var būt vienkārši, bet to darbības rezultāts var būt vizuāli baudāms. Savukārt robota uzbūvēšana nav „atbaidoša”, un tā darbības programmas sastādīšana var būt aizraujoša. Kā atzina paši skolotāji – tas bija diezgan grūti un sarežģīti, bet interesanti un noderīgi darbam ar skolēniem.


Anita Jansone, LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne stāsta: „Tas bija liels izaicinājums iekļauties IZM un VISC noteiktajos laika limitos. Taču, pateicoties skolotāju profesionalitātei un nopietnajai attieksmei, kā arī veiksmīgajai sadarbībai ar kursu mācībspēkiem, programmas mērķis ir sasniegts – skolotāji ieguvuši jaunas zināšanas un pārliecību, ka jauno paaudzi var ieinteresēt ne tikai ar datorspēlēm, bet iemācīt datora jēgpilnu izmantošanu.”


FOTO