Jaunumi:

Atpakaļ
-, 14.10.2015 00:00

LiepU viesojas Francijas vēstniecības delegācija

Francijas vēstniecības Latvijā delegācija vēstnieka Stefana Viskonti vadībā vakar, 13. oktobrī, iepazīšanās vizītes ietvaros apmeklēja arī Liepājas Universitāti (LiepU).

 

Tikšanās laikā LiepU delegācijas dalībnieki – Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti (S.E.M. Stéphane Visconti), Francijas institūta Latvijā direktors Žils Bonviāls (Gilles Bonnevialle), Francijas vēstniecības Latvijā Ekonomikas nodaļas vadītājs un ekonomikas padomnieks Žans Vori (Jean Vaury), preses atašejs Jevgenijs Borisovs un projektu koordinatore Sandra Urtāne – tikās ar LiepU zinātnes prorektori Ievu Ozolu, franču valodas pasniedzējiem Ingu Blisku, Inesi Vesibuku un Oļegu Beļājevu, kā arī ar Ārzemju sakaru daļas darbiniekiem Patriku Morevu un Ēriku Laubergu.

 

Vēstnieks uzsvēra pozitīvos piemērus pagātnē, īpaši uzteicot pasniedzējas Ingas Bliskas ieguldījumu franču valodas popularizēšanā Liepājā. Vēstnieku arī sajūsmināja siltā Liepājas uzņemšana un komforta sajūta vizītes laikā, kā arī tas, ka, lai uz kuru institūciju viņš Liepājā ietu, viņu sagaida franču valodā runājoša persona.  Savukārt Francijas institūta Latvijā direktors Žils Bonviāls solīja uz Liepājas Universitāti atsūtīt speciālistus no Francijas, kas varētu dalīties ar savu pētniecisko pieredzi un zināšanām.

 

Ieva Ozola izteica pateicību par vizīti, kā arī cerību nākotnē paplašināt sadarbību.

 

Jau novembrī Francijas institūta direktors atkal viesosies Liepājā. Tad paredzēta tikšanās LiepU, lai jau detalizēti pārrunātu sadarbības iespējas.


FOTO