Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 09.10.2015 00:00

Lauris Gundars vadīs dramaturģijas meistardarbnīcas

16., 17. un 30., 31. oktobrī Liepājas Universitātē (LiepU), Kūrmājas prospektā 13, 201. telpā, notiks dramaturģijas meistardarbnīcas, kuras vadīs dramaturgs, scenārists un režisors Lauris Gundars. Nodarbības galvenokārt notiks LiepU maģistra studiju programmas “Rakstniecības studijas” 2. kursa studentiem, bet apmeklēt un aktīvi līdzdarboties ir aicināts ikviens interesents, iepriekš piesakoties līdz 15. oktobrim.


Meistardarbnīcās varēs apgūt vispārējās drāmas teorijas likumsakarības, to pielietošanu dramaturģiska materiāla izklāstā, attīstīt prasmes dramaturģisku tekstu analīzē. Detalizētāk aplūkos dramaturģijas žanra īpatnības, veidus un formas, kā arī tiks rādīti dramaturģijas likumsakarību praktiskā pielietojuma paņēmieni un tehnikas. Nodarbību apmeklētājiem uzdos arī mājas darbus, un pēcāk tie tiks analizēti.


Laura Gundara dramaturģijas meistardarbnīcas notiek Rakstniecības studiju kursa “Dramaturģiska darba veidošanas pamati” ietvaros, sadarbībā ar LiepU vieslektori, Latvijā nu jau labi pazīstamo lugu un vairāku dramatizējumu autori, Liepājas teātra dramaturģi Rasu Bugavičuti un Liepājas Piejūras pilsētu literāro akadēmiju.


“Pateicoties sadarbībai ar Piejūras pilsētu literāro akadēmiju, šajā studiju gadā mums ir radusies iespēja Rasas Bugavičutes vadītās darbnīcas papildināt ar dramaturga, scenārista, režisora, grāmatas “Dramatika jeb Racionālā poētika” autora un ilggadēja dramaturģijas darbnīcu vadītāja Laura Gundara līdzdalību. Laura Gundara vārds nav svešs ne Liepājas studentiem, ne teātra interesentiem. Jau iepriekšējos gados dramaturgs vairākkārt ir viesojies mūsu pilsētā, piedāvājot profesionālu, bet tajā pašā laikā provokatīvu, neordināru un atraktīvu teātra mākslas skatījumu,” stāsta Rakstniecības studiju programmas direktore Zanda Gūtmane. Viņa arī norāda, ka L. Gundara redzējums ir noderīgs un interesants ne tikai tiem, kuri vēlas izprast dramaturģiska darba izveides pamatnosacījumus, bet arī visiem teātra mākslas cienītājiem.


16. un 30. oktobrī lekcijas notiks plkst. 10.00 – 15.30, savukārt 17. un 31. oktobrī – no plkst. 10.00 līdz 13.30. Interesenti pieteikties var, rakstot uz e-pastu: linda.zulmane@liepu.lv
Foto: http://www.laurisgundars.lv/