Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 30.09.2015 00:00

LiepU karoga mastā tiks pacelts Zaļais karogs

1. oktobrī pie Liepājas Universitātes (LiepU), Lielajā ielā 14, plkst. 14:00 notiks svinīgais Zaļā karoga pacelšanas pasākums, kurā piedalīsies LiepU vadība, Liepājas pilsētas domes pārstāvji un studenti. LiepU ar Zaļā karoga pacelšanu sveikt ieradīsies arī Liepājas Ezerkrasta sākumskolas Ekoskolas vadītāja Sarmīte Goldmane un skolēni.


Liepājas Universitātes studente un Ekopadomes vadītāja Madara Kalniņa aicina studentus, darbiniekus un citus interesentus apmeklēt šo pasākumu: „Šī diena mums Liepājas Universitātē ir nozīmīga, jo mastā tiks celts Zaļais karogs, kas simbolizē mūsu tiekšanos uz zaļu dzīvesveidu. Zaļais karogs tiek piešķirts par vislabākajiem sasniegumiem, ieviešot Ekoskolas programmas prasības, un ir prestiža vides kvalitātes zīme, kas tagad plīvos arī pie Liepājas Universitātes.” 


Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau vienpadsmit gadus. Programmā, sākot no pirmsskolas izglītības iestādēm līdz pat augstskolām, Latvijā šobrīd darbojas 170 izglītības iestādes un iesaistīties var ikviena, kas vēlas savā darbā pievērsties vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jautājumiem.