Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 03.09.2015 00:00

Studenti gūs starptautisku pieredzi ārvalstu augstskolās

Divdesmit trīs Liepājas Universitātes studenti, izmantojot Erasmus+ programmas sniegtās iespējas, šoruden studijas vienu vai divus semestrus turpinās kādā no Eiropas augstskolām.


Pieci studiju programmas „Jauno mediju māksla” studenti (Grēte Grīviņa, Linda Ungure, Arina Mozzherikova, Milda Ziemane un Matīss Ločmelis) studijas turpinās Budapeštas Metropoles lietišķo zinātņu universitātē (Unigārija), Leirijas Politehniskajā institūtā (Portugāle) un Linkolnas Universitātē (Lielbritānija).


Lielu aktivitāti izrādījuši studiju programmas „Informācijas tehnoloģija” studenti. Pieci studenti (Mārtiņš Dargužis, Toms Matīss Božis, Svetlana Ļitkova, Linards Palācis un Mārtiņš Tīds) dosies uz Portugāli, Leirijas Politehnisko institūtu. Savukārt divi ārzemju studenti no Šrilankas (Asith ShanakaJayawardena un Choolanie Madumalee VijayanthiDissanayake) nolēmuši šo mācību gadu pavadīt Vācijā – Johannes Gutenberga Universitātē.


Uz vienu semestri Ungārija par mājām kļūs divām Fotomākslas studentēm (Liene Daugule un Aleksandra Samsonova), viņas izvēlējušas studēt Budapeštas Metropoles lietišķo zinātņu universitātē. Bet uz Poliju, Stanislava Staszina valsts augstākās izglītības skolu, dosies Sociālais darbinieks studente Elīna Tomasa.


Šogad lielāku interesi kā pērn ir izrādījuši pedagoģijas studenti – studiju programmas „Skolotājs” trīs studentes (Terēze Sedleniece, Madara Jangališeva un Jolanta Čaure) dosies studēt uz Guardas Politehnisko institūtu, kas atrodas Portugālē. Savukārt studiju programmas „Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija” studente (Klinta Bērziņa) šoruden studijas turpinās Lietuvā, Šauļu Universitātē, un Eiropas valodu un kultūras studijas četras studentes (Sintija Petrovksa, Amanda Lūse, Jana Krētaine un Klinta Ivika Erdmane) – Slovākijā, Matej Bel Universitātē.


Erasmus+ir apmaiņas programma, kas piedāvā studentiem studēt, iziet praksi no 2 līdz 12 mēnešiem kādā no Liepājas Universitātes partneraugstskolām Eiropā vai arī veikt praksi kādā no ārvalstu partnerinstitūcijām. Studiju un prakses periods tiek atzīts LiepU, un tam tiek piešķirta stipendija.


Septembra beigās notiks informatīvi Erasmus+ semināri par studiju un prakšu iespējām, kur katrs interesants varēs iegūt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, kā arī tikties ar „Erasmus skartajiem” Liepājas Universitātes studentiem.


Plašāku informāciju par Erasmus+ apmaiņas programmu var uzzināt ŠEIT vai, sazinoties ar Ārzemju sakaru daļu, e-pasts: erasmus@liepu.lv, tālr. 63407762.






Foto: studentu personīgais arhīvs