Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 02.09.2015 00:00

Liepājas Universitāti ir izvēlējušies studenti no 9 valstīm

Šajā studiju gadā Liepājas Universitātē studijas ir uzsākuši ne tikai studenti no Liepājas un reģioniem, bet arī desmit apmaiņas studenti. Septiņi no tiem ir ieradušies Erasmus+ apmaiņas programmas ietvaros, bet trīs – pamatojoties uz universitāšu savstarpēji noslēgtajiem līgumiem.


Šogad interesi par studijām ir izrādījuši studenti no Grieķijas, Lietuvas, Turcijas, Vācijas, Dienvidkorejas un Kazahstānas. Viņi Liepājas Universitātē pavadīs 5 – 10 mēnešus. Savukārt 2,5 - 4 gadus šeit studēs vairāki studenti no Indijas, Šrilankas un Uzbekistāna, kas izvēlējušies apgūt datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas.


Students (George Kanakis) no Grieķijas Liepājas Universitātē savas zināšanas ir nolēmis papildināt, studējot logopēdiju. Divi studenti (Gintaras Ramonas un Rimvydas Orlauskas) no Lietuvas studijas turpinās programmā „Baltu filoloģija, kultūras un komunikācija”. Savukārt pieci studenti, no kuriem trīs (Sefa Çoraklik, Muhammad Hassan Abdullahun Elíf Çoktaş) ir no Turcijas, viena studente (Christina Susanne Hohhef) no Vācijas un viens students (Junyeop Lee) no Dienvidkorejas studijas tupinās programmā „Biznesa un organizāciju vadība”. No Dienvidkorejas smelties zināšanās Liepājas Universitātē ir nolēmusi  arī Sohyeon Jang, kas vēlas uzlabot savas svešvalodu zināšanas, studējot Eiropas valodu un kultūru studijas. Savukārt studente no Kazakstānas (Dinara Baitursynova) Liepājas Universitātē apgūs Dizainu.


Lai ārzemju studenti labāk justos Liepājā un Liepājas vidē, tie kopā ar latviešu studentiem aicināti piedalīties Liepājas Universitātes Studentu padomes rīkotās Pirmkursnieku nedēļas aktivitātēs. Semestra laikā paredzēti arī kultūras apmaiņas pasākumi.


Ārzemju sakaru daļas pārstāvji aicina Liepājas Universitātes pasniedzējus, kas strādās ar šiem studentiem, kā arī viņu nākamos kursa biedrus, būt atvērtiem un atsaucīgiem!






Foto: Linda Ungure