Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 15.06.2015 00:00

Kuģa mehāniķi varēs studēt mehatroniku LiepU, sākot ar 2. kursu

Liepājas Universitāte labprāt veido sadarbību ar izglītības iestādēm Liepājā. Šogad pirmo reizi Dabas un inženierzinātņu fakultātes Mehatronikas programmas direktors Armands Grickus ir radījis iespēju Jūrniecības koledžas absolventiem ar kuģa mehāniķa kvalifikāciju studēt Liepājas Universitātes Mehatronikas bakalaura programmā 2. kursā, tādā veidā ietaupot vienu studiju gadu. 


Liepājas Universitāte un Jūrniecības koledža jau sadarbojas kopējo mācību resursu izmantošanā, tām ir kopīga materiāli tehniskā  bāze un mācībspēki. Jaunajā studiju gadā Dabas un inženierzinātņu fakultātes studenti automātikas un pilnpiedziņas tēmas apgūs Liepājas Jūrniecības koledžā. Savukārt Jūrniecības koledžas audzēkņi Liepājas Universitātē apgūs fiziku vienā no labāk aprīkotajām laboratorijām Latvijas universitāšu vidū.


Mehatronikas studiju programmas direktors Armands Grickus atzīst, ka sākt studēt jau ar otro kursu ir ļoti izdevīgi: „Šādā veidā studenti ieekonomē vienu gadu un nonāk darba tirgū ātrāk, vai arī ātrāk var turpināt studijas maģistrantūrā. Viņi jau tā ir veltījuši laiku mācībām koledžā. Mums ar Jūrniecības koledžu notiek sarunas, iepazīstamies ar iespējām un zinām, ka mūsu sadarbība paplašināsies. Šī gada 1. septembris būs vēsturisks brīdis abu mācību iestāžu sadarbības jomā.”