Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 11.06.2015 00:00

Rakstniecības studenti tiksies literāro lasījumu vakarā

16. jūnijā plkst. 19.00 kafejnīcā „Kursas Putni” uz literāro lasījumu vakaru pulcēsies Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes maģistra studiju programmas „Rakstniecības studijas” studenti un absolventi. Lasījumu vakaru apmeklēt aicināts arī ikviens interesents.


Pašlaik rit studiju gada pēdējās dienas, un 2. kursa studenti gatavojas aizstāvēt savus maģistra darbus. Vakars būs iespēja 1. un 2. kursa studentiem mierīgā gaisotnē dalīties ar studiju laikā tapušajiem prozas un dzejas darbiem vai to fragmentiem. Gatavi iepazīstināt ar savu jaunāko veikumu ir arī daži rakstniecības absolventi. Studiju programmas direktore Zanda Gūtmane cer, ka esošo un bijušo rakstniecības studentu tikšanās literāro lasījumu vakarā ir labs jaunas tradīcijas sākums.


1. kursa studentei Lienai Timšānei šādas tikšanās ārpus universitātes sienām šķiet ļoti būtiskas: „Viena lieta ir mācīties teoriju, bet pavisam cita – nest rakstīto ārpus universitātes un ļaut tam dzīvot. Tā ir lieliska iespēja dzirdēt kritiku, kas palīdz attīstīties, vai arī uzslavas, kas kalpo par lielisku dzinuli turpmākajam darbam. Un, protams, šie vakari, kas pavadīti radošā gaisotnē, ir neatsverami, jo tie ir brīži, ko tu pavadi starp savējiem.”


16. jūnija rīta pusē, plkst. 11.00, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, ikviens aicināts klausīties šīs programmas maģistra darbu aizstāvēšanu, bet 27. jūnijā plkst. 11.00 Lielajā ielā 14 paredzēta Liepājas Universitātes Atvērto durvju diena. Pieteikties studijām „Rakstniecības studiju” programmā varēs pēc nepilna mēneša – no 1. līdz 7. jūlijam.