Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 11.06.2015 00:00

Liepājas Universitātē būs mūzikas terapijas meistarklases

Piektdien un sestdien Liepājā, tai skaitā Liepājas Universitātē,  viesosies mūzikas terapijas speciālists no Vācijas Rainers Hauss. Liepājas Universitātes Goda doktors, Dr.rer.med. Rainers Hauss ir biežs viesis mūsu pilsētā, jo, pateicoties viņam, Liepājas Universitātē ir tapusi studiju programma „Mūzikas terapija”.

Piektdien un sestdien Liepājas Universitātē notiks Rainera Hausa meistarklase, kurā tiks runāts par runas aizkavēšanos, mācīšanās traucējumiem, neiropediatriskām saslimšanām, autiskiem traucējumiem, improvizācijas metodes pielietošanu  jauniešiem ar hroniskām sāpēm un citām tēmām. Meistarklases piektdien sāksies pulksten 15.00, bet sestdien – 10.00.

Mūzikas terapija Latvijā paliek aizvien populārāka, daudzās pilsētās strādā mūzikas terapeiti. Tā ir zinātniski atzīta metode. To izmanto, strādājot ar pacientiem, kuriem ir fiziskās un garīgās veselības traucējumi. Šī metode tiek pielietota arī darbā ar dažādām atkarībām vai depresijām, kā arī gerontoloģijā. Mūzikas terapija ir iespēja pie dažādām saslimšanām, un tāpēc šādi speciālisti ir, piemēram, Gaiļezera slimnīcā un Autisma centrā Rīgā. Rainers Hauss vizītes ietvaros viesosies arī Liepājas Reģionālajā slimnīcā.

Liepājas Universitātes Mūzikas terapijas centrs sadarbojas ar Liepājas domes sociālo dienestu. Mūzikas terapija ir pieprasīta, jo tā balstās uz cilvēku potenciālu, nevis trūkumiem.