Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 08.06.2015 00:00

VPDK „Bandzenieki” jaunos tērpos piedalās dejotāju svētkos

Liepājas Universitātes vidējās paaudzes deju kolektīvs „Bandzenieki” kopā ar vairāk nekā 6500 dejotājiem no visas Latvijas 7. jūnijā Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, piedalījās VIII Vidējās paaudzes dejotāju svētkos „Dievs man deva maizes zemi”.


Šie svētki bija solis ceļā uz Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkiem. Svētkos Zemgales Olimpiskais centrs pārtapa lauku sētā, kurā tika izdejots maizītes ceļš no iesēta grauda līdz maizes klaipam, no dzīvības radīšanas svētuma līdz dzīvi apliecinošam priekam, ēverģēlībām un trakulībām.


No saviem pirmajiem vidējās paaudzes dejotāju svētkiem VPDK „Bandzenieki” dejotāji mājās atgriezušies ar  gandarījumu un patīkamām emocijām. Dejotāja Ieva stāsta: „Svētku koncertā mēs dejojām jaunajos tautas tērpos, kas mūsu augumiem lika turēties vēl cēlāk. No svētkiem mājās atvestas jaukas atmiņas par koncertu un skaisto pilsētu, kā arī sarkani nosauļoti deguni un pleci.”


Kolektīva vadītāja Kristīne Finka izsaka pateicību: „Liels paldies maniem dejotājiem, ka paši bija gatavi segt brauciena izmaksas, ar to apliecinot savu uzticību kolektīvam un universitātei. Paldies arī krogam "Folkklubs ALA Pagrabs" par atbalstu vīru mēteļu iegādei un Liepājas Universitātei par jaunajiem tērpiem dejotājām. Esam apņēmības un enerģijas pilni gatavoties Latvijas Simtgades Dziesmu un deju svētkiem.”


Koncerta mākslinieciskā vadītāja Zanda Mūrniece, režisore Elīna Apsīte, projekta vadītāja Maruta Alpa. Deju virsvadītāju godā – Skaidrīte Andževa, Ilmārs Dreļs, Jānis Ērglis, Santa Laurinoviča, Taiga Ludborža, Zanda Mūrniece, Iveta Pētersone-Lazdāne, Jānis Purviņš, Gunta Raipala un Gunta Skuja.